Kindertekeningen lezen

Via hun tekeningen laten kinderen onbewust een stukje van zichzelf zien. Door het lezen van tekeningen, kun je zien waar een kind in zijn hoofd of lijf mee bezig is.

Dit is een hele fijne ondersteunende methode bij het in kaart brengen van het Geboorteverhaal van een kind. Maar ook zonder het Geboorteverhaal erbij te betrekken, valt er veel uit een tekening te halen. Tekeningen staan vol met beeldentaal. Taal waarmee een kind onbewust vertelt over dingen waar het niet over kan, mag of wil vertellen.

Op deze manier kun je zonder met een kind te praten al heel veel ontdekken over zijn of haar belevingswereld. Je kunt signalen oppikken dat een kindje niet goed in zijn of haar vel zit. Of zien hoe het zich voelt in zijn thuissituatie of op school. Ook kun je eruit opmaken hoe een kind zichzelf ziet en hoe hij prikkels verwerkt. Wat zijn of haar talenten zijn en waar kansen zijn om te groeien. 

Er valt meer uit te halen dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Neem gerust contact met me op voor meer informatie

Kindertekening lezen

Kennismaking met kindertekeningen lezen!

Nieuwsgiering wat er uit de tekeningen van jouw kind(je) te halen is? Er is nu een leuke kennismakingsactie. Je levert 3 tekeningen aan van je kind, daarvan wordt er eentje gelezen. Ik vraag je om er twee of drie aan te leveren, om te kunnen vergelijken en te zien of er dingen terug komen. Je ontvangt een verslag via e-mail. Kennismakingsprijs is €25,-.