Lichaamsgerichte therapie

BRTT en TRB lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Vanaf half maart 2023 is het zover, dan bied ik naast Geboortepsychologie en Innerlijk Kind werk ook lichaamsgerichte therapie aan. Omdat bij het werken met vroegkinderlijk trauma het lichaamsgeheugen niet vergeten mag worden. Tenslotte slaat ons lichaam onze ervaringen op, ook in de tijd dat we er nog geen woorden aan kunnen geven.

The Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork

Release & Breathwork is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Trauma Release & Breathwork is een van de veiligste en meest directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen.

– ๐๐จ๐๐ฒ ๐‘๐ž๐ฆ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ๐ฌ ๐“๐ซ๐š๐ฎ๐ฆ๐š ๐“๐ก๐ž๐ซ๐š๐ฉ๐ข๐ž ( BRTTยฎ )

Helpt je toegang te verkrijgen tot het lichaamsgeheugen van het trauma.

– ๐“๐ซ๐š๐ฎ๐ฆ๐š ๐‘๐ž๐ฅ๐ž๐š๐ฌ๐ž ๐๐ซ๐ž๐š๐ญ๐ก๐ฐ๐จ๐ซ๐ค (TRBยฎ)

Krijg toegang tot 8 van ’s werelds snelste en meest effectieve ademhalingstechnieken die je overal en altijd kunt oefenen om emotionele blokkades te neutraliseren, je zenuwen te kalmeren en je in staat te stellen krachtig en vol energie door het leven te bewegen.

Traumatische ervaringen die we meemaken, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap van onze moeder of in onze jeugd, worden opgeslagen in ons lichaam. Als we daar niets mee doen, kunnen er na verloop van tijd allerlei lichamelijke klachten ontstaan. We zijn dan vaak geneigd om te denken dat er lichamelijk iets mis is, hierbij vergeten we nogal eens dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik weet wat het is, ook ik dacht jarenlang dat er iets medisch totaal mis was in mijn lichaam toen ik rond mijn 29e tegelijk zowel de ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme opliep. In plaats van 29 voelde ik me eerder 92. Veel bezoekjes aan de huisarts, het ziekenhuis en diverse onderzoeken volgden. Ja, er volgden wel diagnoses, zoals Chronisch Vermoeidheidssyndroom, Fibromyalgie, prikkelbare darm, depressie, astma en een infectie met de Heliobacter bacterie enz. Maar dit waren voornamelijk dingen waar ik mee moest leren leven, er waren wel tips en adviezen, maar de meeste dingen zouden niet zomaar ineens weer overgaan.

Natuurlijk wist ik wel dat nare ervaringen ook invloed zouden kunnen hebben op je lichaam, maar dat dit zoveel impact zou kunnen hebben, had ik niet voorzien. Verder dacht ik ook dat het bij mij allemaal wel meeviel, ik had al zoveel veel naardere verhalen van andere mensen gelezen of meegemaakt. Totdat ik mijn geboorteverhaal in kaart ging brengen voor de opleidingen van Je Geboorte in Kaart. Toen begreep ik pas dat ook die ervaringen in de couveuse, zonder mijn ouders, al impact hadden gehad. En dat het verlies van mijn zusje, toen ik 5 haar was, daar nog bovenop kwam. Tel daarbij op de jaren vol spanning van een ingewikkelde relatie en daar was voldoende stress en spanning om mijn hele lichaam op zijn kop te zetten.

Het heeft heel wat tijd en inspanning gekost om dit allemaal achter me te laten. Waarbij het werken aan mijn oude mentale en onbewuste traumaโ€™s absoluut het meeste heeft opgeleverd.

Waarbij kan BRTT worden ingezet:

  • Geboortetrauma
  • Vroegkinderlijk trauma
  • Langdurige stress of overbelasting
  • Chronische ziektes (die vaak het gevolg zijn van nare ervaringen)
  • Depressie, burn-out of stress
  • Hoofdpijn of migraine
  • Overmatige vermoeidheid en slaapproblemen
  • Angst of paniekaanvallen
  • Concentratie- of geheugenproblemen
  • Enz. Enz.ย 

The Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release Breathwork (TRB)ย 

BRTT en TRB is ontworpen om door de vele lagen van lichaams-pantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.

Het ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelfbeperkende patronen en emotioneel trauma los te laten – wat de weg opent naarย gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Het versterkt het natuurlijke proces van je lichaam om van begin tot eind te genezen, waardoor chronische spanning wordt losgelaten en je systemen op cellulair niveau worden geherstructureerd.

Door dichte en strakke weefsels in ons lichaam te ontgrendelen, ontsluiten we vitaliteit en levenskracht en maken we de paden vrij voor onbeperkte energetische stroom.ย 

BRTT & TRB kunnen worden gecombineerd met Geboortepsychologie en/of Innerlijk Kind werk, vraag gerust naar de mogelijkheden voor een traject op maat