Over Valerie

Geboren Inzicht waar komt deze naam vandaan? Geboren Inzicht slaat op het feit dat een Inzicht “geboren” kan worden, als je iets nieuws leert, bijvoorbeeld over jezelf. Daarnaast ligt er een vraag in de naam besloten, namelijk ben jij In zicht geboren? Ben je echt gezien toen je werd geboren, is er aandacht geweest voor jouw behoeftes?

Mijn naam is Valerie Bouwmeester, ik ben geboren in Rotterdam in 1973. Netjes op de uitgerekende datum, maar ik woog maar 2 kg. Veel te weinig voor een voldragen zwangerschap. Hierdoor werd ik binnen een paar minuten weggehaald bij mijn ouders om in een couveuse naar een ander ziekenhuis te worden gebracht. Mijn moeder heb ik daarna 5 dagen helemaal niet gezien. Dit alles heeft zo zijn gevolgen gehad in mijn jeugd, maar ook in mijn volwassen leven. Denk hierbij aan weinig energie, snel overprikkeld zijn, weinig zelfvertrouwen en een minder goede weerstand.  

Zelf wist ik achteraf gezien niet zoveel van mijn geboorte en de zwangerschap van mijn moeder af. Natuurlijk had ik er wel met mijn moeder over gepraat, maar niet heel uitgebreid. Op het moment dat ik Geboorte in Kaart online tegen kwam, voelde ik meteen dat dit voor mij was. Ik moest er gewoon iets mee doen. Geen twijfel mogelijk. Ik stuurde mijn moeder de vragenlijst die bij de methode hoort en wachtte in spanning af. 

Het was het wachten waard. Alleen al het samen bespreken en overdenken van de periode dat ik bij mijn moeder in haar buik zat, mijn geboorte en wat er daarna gebeurd is, was bijzonder en heel waardevol. Dan heb ik het nog niet over de dingen die ik nog helemaal niet wist en wat deze inzichten met mij hebben gedaan. Door te zien hoe alles was verlopen en welke patronen ik daardoor met me meedraag, kreeg ik meer begrip voor mezelf en kon ik sommige trekjes van mezelf beter accepteren. Of inzien dat sommige patronen me nu niet meer dienden, waardoor ik ze los kon laten. En wat is er nu mooier dan andere mensen ook te helpen naar meer inzicht in en begrip voor zichzelf

Meer lezen over Mijn Geboorteverhaal

Geboren Inzicht draagt de onderstaande organisaties een warm hart toe:  

Strong Babies

Opleidingen 
Opleiding Counseling Civas
Module Kindercoaching bij de Magie van Kindercoaching
Happy Kids Massage 
Opleiding Lichtkracht Coach 
Geboorte in Kaart
Behoefte in Kaart
Babybehoefte in Kaart 
Kindertekeningen lezen en begrijpen  
Reflexen in Beweging (reflex integratie) 
Shantala Babymassage 
Slaap Lekker Massage voor baby’s 
Innerlijk Kind Therapie 

Dankbaar zaadje