Voorbij vroegkinderlijk trauma

Voorbij Vroegkinderlijk trauma

Wil jij nu eindelijk eens voluit kunnen leven?

 • Wordt het tijd dat je andere mensen niet meer over jouw grenzen laat gaan?
 • Dat jij je eigen behoeftes eens op de eerste plaats gaat zetten?
 • En je niet meer steeds bevestiging nodig hebt van anderen?
 • Wil je uit die constante staat van alertheid komen?

Echt het kan, ook jij kunt leren om liever voor jezelf te worden, jezelf beter te begrijpen en jouw leven op jouw manier in te richten. Ik weet waar je vandaan komt, daar stond ik een paar jaar geleden ook. Het hoeft niet zo te blijven. Er is niets zo goed voor je zelfbeeld als jezelf beter begrijpen en compassie voor jezelf hebben. Natuurlijk kun je jouw verleden niet ongedaan maken en alles uitwissen, maar de manier waarop je ermee omgaat kun je wel veranderen. 

Er wordt nog veel te weinig aandacht besteed aan de invloed van onze start op ons gedrag en onze gevoelens. En dat is zonde, want de onbewuste ervaringen uit die periode van ons leven zitten in ons lichaamsgeheugen. En aangezien 90 tot 95% van wat we doen gestuurd wordt vanuit ons onderbewuste, dus reken maar uit. Ga je mee op avontuur?

Voorbij Vroegkinderlijk trauma

Heb jij een pittige start gehad in je leven en begin je steeds meer te beseffen dat dit meer met je heeft gedaan dan je altijd dacht? Vraag je je af welk gedrag en welke gevoelens ermee te maken hebben?

Natuurlijk kun je elke keer denken, nou ja, zo ben ik nu eenmaal. Of het voor je uit schuiven om er iets mee te doen. Want ja, lastig, wie kan je helpen, wat is er voor nodig en is dat niet ingewikkeld? En ja, het komt nú niet echt uit, want het is vakantie, je hebt het druk, je bent bijna jarig, het is over drie maanden kerst enz. Maar al dat uitstellen zet geen zoden aan de dijk. Je zelfvertrouwen keldert en je komt geen steek verder. Je draait constant in een kringetje. Het idee blijft oppoppen dat je start er iets mee te maken heeft. En toch twijfel je. Dat is echt hartstikke zonde! Juist achter de deur, waarvan je het meest twijfelt om die te openen, zit de mooiste groei verborgen. Ik weet daar zelf alles van.

Het kost moed om je over bepaalde drempels heen te zetten en om ook naar binnen te durven kijken bij jezelf. Want ik geloof dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan en invloed op elkaar hebben. Dus ook al is jouw leven nu helemaal prima zoals het is, dat wil niet zeggen dat er geen oude trauma’s in jouw lichaamsgeheugen zitten. Bij mijzelf was dat ook zo en ook ik dacht lange tijd dat dit allemaal wel mee zou vallen, maar inmiddels kijk ik daar echt anders naar. Mijn trauma’s zaten in mijn lichaam en dat bleef aangeven dat er van alles speelde, maar ik keek alleen maar naar de (gevestigde) medische kant ervan. En dacht niet dat mijn ervaringen als kind  er zoveel mee te maken zouden hebben. 

Ben jij er klaar voor om jouw leven weer in eigen handen te nemen?

Volg dan mijn nieuwe programma Voorbij Vroegkinderlijk trauma, een combinatie van geboortepsychologie en Innerlijk Kind therapie, samen met o.a. hechtingsoefeningen.

 • Door te werken met geboortepsychologie ga je inzien en voelen waar jouw gedrag of jouw gevoelens ontstaan zijn. Achter ons gedrag zitten behoeftes, die niet zijn ingevuld toen we jong waren. Dit is niet perse iemands schuld, soms gaan dingen gewoon anders. Denk dan aan bijvoorbeeld het feit dat je moeder veel stress heeft gehad tijdens de zwangerschap, dat je geboren bent nadat de bevalling is ingeleid, d.m.v. een keizersnede of met hulp van een verlostang of vacuümpomp of doordat je ziek was toen je werd geboren. Al deze ervaringen zorgen voor een imprint in jouw lichaamsgeheugen. En door deze imprint draag je bepaalde patronen met je mee. Meer inzicht in deze patronen zorgt voor meer acceptatie en begrip van jezelf.
 • Door Innerlijk Kind therapie kun je gaan werken met die behoeftes, in gesprek gaan met je jongere ik en bepaalde ervaringen gaan helen. Zodat je jezelf niet alleen beter begrijpt, maar ook daadwerkelijk stappen kunt gaan zetten in de verandering van je gevoelens of gedrag.

Wat krijg je allemaal?

 1. Minimaal 5 afspraken, waarvan in principe 2 voor het schrijven van jouw Geboorteverhaal. En 3 voor de Innerlijk Kind therapie. Deze afspraken kunnen zowel online als live in mijn praktijk plaatsvinden, dit werkt allebei prima. In overleg kijken we hoeveel afspraken er nodig zijn. 
 2. Jouw Geboorteverhaal op papier, zodat je altijd nog eens na kunt lezen hoe het ook alweer was, zo heb je dus voor de rest van je leven een mooi document voor jezelf. Hier kun je meer lezen over het in kaart brengen van je Geboorteverhaal: Voor jezelf
 3. Hechtingsoefeningen
 4. Ontspannings-/Anti Stress oefeningen
 5. Eventueel aangevuld met andere methodes of oefeningen, als dat past, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen
 6. Contact via e-mail of Whatsapp, 24/7 beschikbaar zijn dat lukt niet, maar ik geef je z.s.m. antwoord voor zover dat kan.

Wat is jouw investering hiervoor?

Omdat het een nieuw programma is, heb ik de investering voor nu gezet op € 299,-. 

Normaal gesproken kost het in kaart brengen van je Geboorteverhaal alleen al € 249,- Dus eigenlijk krijg je alle extra’s voor slechts € 50,-! Eventueel zijn er mogelijkheden om in termijnen te betalen. Dit bedrag geldt voor de pilot, over 3 maanden ga ik evalueren en wordt de prijs aangepast. 

Heb je nog vragen of wil je graag vrijblijvend even kennismaken om te zien of het klikt? Geen enkel probleem, stuur me een mailtje of berichtje, dan maken we een afspraak.

E-mail: valerie@geboreninzicht.nl

Of stuur een berichtje via Facebook of Instagram, of Whatsapp 06-43585438