Voor je kind

Is jouw kind gestart in de couveuse of had het een andere pittige start?

Geboren Inzicht voor je kind

Heb je het gevoel dat je kind(je) dit nog niet heeft verwerkt?

Krijg nu inzicht in het gedrag en de gevoelens van je kind

Heb je het gevoel dat er tijdens de zwangerschap of bevalling misschien dingen zijn gebeurd waar je kind nu last van heeft? Was je kindje prematuur of dysmatuur en is hij/zij in de couveuse terecht gekomen? Of is de bevalling een heftige ervaring geweest voor jou en je kind? 

De ervaringen van een baby tijdens de zwangerschap en geboorte kunnen ervoor zorgen dat hij na zijn geboorte moeilijk kan ontspannen, niet alleen wil slapen, veel of heftig huilt of niet lekker in zijn vel zit. 

Bij oudere kinderen uit dit zich weer anders. Het kan zijn dat je kind moeilijk vriendjes maakt. Of regelmatig heel boos of verdrietig is en dan moeite heeft om weer te kalmeren. Misschien kan hij zich moeilijk concentreren of vertoont gedrag, wat op de symptomen van ADHD lijkt. Ook zoeken sommige kinderen constant naar bevestiging. 

Wil je graag weten waar dit gedrag vandaan komt en hoe je er het beste op kunt reageren? Lees dan snel verder! 

Geboorte in Kaart is gebaseerd op meer dan 35 jaar onderzoek uit de pre- en perinatale psychologie. Hieruit is gebleken dat de vaste patronen, die we met ons meedragen, hun oorsprong hebben in de periode dat we bij onze moeder in de buik verbleven, onze geboorte en onze eerste levensjaren.

Voor, tijdens en na zijn geboorte heeft een baby bepaalde behoeftes. Prenatale behoeftes zijn bijvoorbeeld ouders die hun eigen zware bagage hebben verwerkt en er klaar voor zijn om een kindje te “ontvangen” in hun leven. Liefdevol verwelkomd te worden op het moment dat de zwangerschapstest positief is.

Maar ook om veilig te kunnen groeien bij mama, vrij van alcohol, sigarettenrook en medicijnen. Wat betreft de geboorte, een baby wil graag zelf zijn geboorte in gang zetten en ook zelf kunnen afronden, weliswaar in verbinding met zijn moeder en daarna bij zijn moeder bijkomen na de geboorte.

Het lukt echter door omstandigheden niet altijd om aan deze behoeftes te voldoen. Hierdoor kunnen geboortepatronen ontstaan. Geboortepatronen zijn onbewuste gedragspatronen, die we op hebben gedaan tijdens de start van ons leven. Daarvan zijn we ons niet bewust, we hebben ook geen “echte” herinneringen van die tijd. Echter ons lichaam slaat bepaalde trauma’s op.

Dat klinkt misschien nogal heftig, het woord trauma, maar dit kan al in kleine dingen zitten. Zoals dat je jezelf onverwachts aandiende en je ouders in eerste instantie schrokken toen ze erachter kwamen dat er een kindje onderweg was. 

Mijn moeder en ik 1973
Mijn moeder en ik in 1973

WIE BEN IK? 

Mijn naam is Valerie Bouwmeester, ik ben in 1973 geboren. Veel te licht voor 40 weken zwangerschap. Na een paar minuten werd ik weggehaald bij mijn ouders en in een couveuse naar een ander ziekenhuis gebracht. Mijn moeder heb ik daarna 5 dagen niet gezien. Dit heeft een flinke impact gehad op mijn verdere leven. Weg was mijn thuisbasis, mijn warmte, alles wat vertrouwd was. In plaats van bij te kunnen komen bij mijn moeder, moest ik het alleen doen in een couveuse.

Lange tijd heb ik het gevoel gehad dat ik ALLES zelf moest oplossen in mijn leven. Ook is “Eerst zien dan geloven” lang mijn onbewuste lijfspreuk geweest. Toen ik Geboorte in Kaart ontdekte, werd er iets in mij geraakt. Op vele manieren had ik al aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Maar nooit was iets zo logisch, duidelijk en direct toepasbaar als Geboorte in Kaart. En ook zo helend, doordat je gaat begrijpen waar je gevoelens of gedrag vandaan komen. 

Wil je meer lezen over mijn Geboorteverhaal? Klik dan hier. Of neem een kijkje op de Facebookpagina van Geboren Inzicht

Maar hoe komen we er nu achter wat het geboorteverhaal van je kindje is?

Intake & Vragenlijst

We starten met een kennismakingsgesprek, waarin we nog even op een rijtje zetten hoe het traject verloopt. Daarna ontvang je een vragenlijst over de start van jouw kind(je).

Inzichtgesprek in 1 of 2 keer

We maken een afspraak voor het inzichtgesprek. Reken er hierbij op dat we wel even bezig zijn. Vaak rond de 2,5 tot 3 uur. Eventueel kunnen we dit splitsen in 2 afspraken.

Prachtig verslag om te bewaren

Na afloop van het gesprek maak ik een prachtig verslag voor jou en je kind, een document wat het hele leven meegaat. Met het persoonlijke geboorteverhaal van je kind en tips om met de geboortepatronen om te gaan. 

Nagesprek en vervolg

Daarna hebben we een nagesprek, je kunt me ook later ook contacten, als je nog extra ondersteuning nodig hebt. Indien nodig kunnen we ook een vervolgtraject starten.  

Wat levert het in kaart brengen van het geboorteverhaal van je kind je op?

 •  Meer begrip voor het gedrag en de gevoelens van je kind, omdat je nu begrijpt waarom je kind dit laat zien
 • Handvatten om je kind te helpen met de behoeftes, die er nog spelen achter zijn geboortepatronen
 • Je kunt je kind ook helpen om zichzelf beter te begrijpen, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld
 • Minder strijd, doordat je je niet meer irriteert aan het gedrag van je kind en snapt wat je zoon of dochter nodig heeft
 • Meer rust in huis, doordat je eerder op een liefdevolle manier kunt inspelen op boze of verdrietige buien
 • En uiteindelijk heeft je kind hier zijn of haar hele leven wat aan, hoe vroeger je aan de slag gaat met geboortepatronen, des te meer kun je werken aan het voorkomen van de blijvende invloed van geboortepatronen 

De ontmoeting

De ontmoeting(en) kan/kunnen zowel online als live plaatsvinden, de keuze is aan jou. Je bent van harte welkom in de warm ingerichte blokhut in onze tuin, die omringd is door bomen. Een heerlijke rustige plek om in alle rust met het geboorteverhaal van je kindje aan de slag te haan. Als je het liever online wilt doen, is dat ook geen probleem, dan ben je fijn op je eigen vertrouwde plek. 

Hieronder kun je zien wat jouw investering is om deze prachtige methode in te zetten om het Geboorteverhaal van je kindje helder te krijgen. Mocht je hier nog vragen over hebben, stuur me gerust een berichtje of een e-mail. In overleg is het mogelijk om in enkele termijnen te betalen, neem hiervoor contact met me op.

Valerie Geboren Inzicht

Geboorte in Kaart

Inzicht in je kind
275
249 Compleet traject
 • Intakegesprek 30-45 min
 • Uitgebreide vragenlijst
 • Inzichtgesprek van 2,5 tot 3u
 • Uitgebreid schriftelijk verslag
 • Nagesprek 30-45 min
 • Mooi aandenken
 • Vervolgtraject mogelijk

Wat zeggen andere moeders over het geboorteverhaal van hun kind?

Veel gehoorde vragen

Het is vaak al heel helpend om te weten wat je kind heeft ervaren en welke behoeftes daar nu nog achter zitten. Je krijgt ook mooie tips om je kind te ondersteunen of te helpen op een liefdevolle manier. Indien gewenst kunnen we nog verder aan de slag gaan, samen of gezamenlijk met je kind. 

Nee, het is weliswaar gebaseerd op veel onderzoek, maar de resultaten zijn omgezet in voor iedereen begrijpelijke taal. Verder gaat het ook om gevoel, wat bij jouw kind in zijn kern zit. Doordat het voortkomt uit onbewuste herinneringen, kun je er ook niet zo makkelijk bij. Zonder te weten waar het vandaan komt, is dat gedrag of gevoel dan lastig te veranderen. Als je begrijpt waar het vandaan komt, kun je je kind ook beter helpen om ermee om te gaan. 

Het kan best zijn dat je door sommige dingen even moet slikken, maar het is een warme methode, die je inzicht geeft in je kind(je). Daardoor kunnen bepaalde dingen ook gaan helen. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jouzelf. 

In de review van Gerda die je ook op deze pagina kunt vinden, kun je ook lezen dat het heel duidelijk is dat het niet om een schuldvraag gaat. 

Nee, de methode is gebaseerd op 35 jaar psychologisch onderzoek. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn omgezet in begrijpelijke taal voor iedereen.